Louise Juul Jensen

Forbundssekretær i DSU

Økonomi

Der skal hurtigst muligt efter kongressen ansættes en Hovedkasserer, som har til ansvar at stå for DSU's økonomi, Gadsbølle, tilskudsmuligheder mv. Det er vigtigt, at vi altid har 100% styr på DSU's økonomi, så der ikke kommer pludselige overraskelser. Hovedkasseren vil sørge for, at der løbende bliver lavet regnskab, så ledelsen altid har mulighed for at følge med i økonomien og sikre, at budgettet holder. Endvidere skal det sikres, at Gadsbølle bliver udnyttet maksimalt.

Kontingentopkrævningen skal fungere godt og og gnidningsfrit, så det ikke bliver en belastning for afdelingerne. Derfor skal det også være muligt at betale sit kontingent med det samme, når man melder sig ind i DSU via hjemmesiden. Desuden skal der opfordres i DSU'eren og på girokortet til, at medlemmerne får tilmeldt sig PBS fremover.

Afdelingerne skal ligeledes kunne få udbetalt kontingentpengene langt oftere end i dag. Det giver ikke meget motivation for at knokle for at komme restancelisten i bund, hvis pengene først bliver udbetalt efter et år.

Aktivitetsfonden skal igen op køre. Mange mennesker vil gerne støtte DSU's aktiviteter, og DSU har med succes tidligere haft en aktivitetsfond, som man kunne støtte med fx 300,- om året. Den skal op og køre igen. Den skal opkræves en gang om året, og pengene skal øremærkes til kampagne. Det er vigtigt, at vi igen begynder at gøre opmærksom på, at de DSU'ere og eksterne folk, der ønsker at yde et ekstra tilskud til DSU, kan gøre det gennem DSU's aktivitetsfond.

Tilskud
I Danmark findes der utrolig mange muligheder for at søge penge til arrangementer, projektansættelser osv. Det er vigtigt, at DSU får klarlagt, hvor præcis der er penge at søge. Hvis DSU søgte om penge for hvert medlem, der deltager på et kursus/konference, ville økonomien se meget bedre ud. Derfor skal hovedkasseren i samarbejde med forbundssekretæren sørge for at klarlægge, hvordan reglerne er i den enkelte kommune. Dermed vil det blive meget nemmere for den enkelte kasserer præcis at vide, hvad man skal foretage sig, når medlemmerne skal på kursus, og man gerne vil søge om tilskud dertil. De mange penge ville kunne sikre ekstra ansatte, flere kampagner og mange andre ting, som vi i DSU gerne vil have penge til.
I DSU skal vi arbejde målrettet med at søge om penge til projektansættelser. Projektansættelserne vil tit have fokus på ting, som vi desværre ikke har tid og overskud til i DSU, og de vil derfor udelukkende kunne bidrage positivt.

Åbenhed om regnskaber
Efter hvert kvartal vil DSU's foreløbige regnskab blive fremlagt til Landsledelsen, så den hele tiden har føling med om budgettet holder, og så vi samtidig får en mere åben og gennemsigtig økonomi.

Kort sagt:

  1. DSU’s regnskab vil blive fremlagt og diskuteret i DSU’s Landsledelse hvert kvartal. På denne måde sikrer vi åbenhed samt opmærksomhed på at opfylde budgettet.
  2. DSU’s aktivitetsfond skal op og køre igen.
  3. Vi skal blive bedre til at søge kommunale tilskud i forbindelse med kurser og konferencer, - det er en uudnyttet guldgrubbe.
  4. DSU skal blive bedre til at udnytte de mange tilskudsmuligheder, der findes. Særligt i forhold til projektansættelser er der gode tilskudsmuligheder.